onsdag 20 april 2016

Bob Dylan, Stockholm Waterfront, 5 oktober 2015


 
Underbart! tänkte jag efter gårdagens konsert.
Det var få äldre låtar i setlistan, mycket från de senaste skivorna. Dylans röst ligger också numera i fas med sångerna på albumet Shadows In The Night. Det är inte längre den utslitna hitparaden som gäller, utan nu är det croonern och den äldre bluesmannen som framträder. Till en början sjunger Dylan något oroväckande kraxigt, men efter hand sjunger han upp sig. Där finns även antydningar till danssteg. Och leenden.

 
Tangled Up In Blue, låter inspirerad. Och Pay In Blood, från Tempest, är spännande. Jag gillar att han spelar flygel, sittande. Det är magiskt, får man väl säga, att höra versionen av Blowin’ In The Wind som framförs som första extranummer. Love Sick är avslutande extranummer.

Ett stort plus till arenan Waterfront. Bra ljud, man sitter bekvämt och det är fin miljö. Man kan ta sig en öl.
Konserten hade en paus i mitten, vilket också var skönt.

 
Det blir nästan en känsla av att han sjunger Blowin’ In The Wind som någon annan artists låt från längesedan (kanske en känsla som uppkommer efter att ha hört alla sånger från andra artister som Sinatra och Irving Berlin), trots att mannen som skrev den klassikern en gång i tiden faktiskt sitter där vid flygeln.

 
I en glipa i scendraperiet bakom scenen ser jag Dylan och bandet gå i trappan med fönstren mot Stockholmstrafiken i bakgrunden.
Det är bara att lyfta på hatten.

Inga kommentarer: