lördag 17 november 2007

En del av helheten, lördag

Sol genom tallgrenarna utanför fönstret. En blå himmel med molntrasor ovanför taket mitt emot. Kala björkgrenar, kvistar som sträcker sig uppåt. En kråka hörs. Eller är det en skata? Bilar på parkeringen. En familj med barnvagn går förbi. Mannen bär ett barn, en flicka, på sina axlar.

Igår kväll satt jag uppe sent och läste intervjun med Neil Young i senaste numret av Uncut. Hans Archives-projekt har varit på gång i femton år, men nu har utgivningen i alla fall börjat (!) Han är och har varit mycket produktiv, och en hel del har samlats outgivet genom åren. Men han är noga med att låtarna placeras i rätt sammanhang, på rätt skiva.
Som att komponera en novellsamling, eller en diktsamling. Delar ska passas in i en helhet.

Jag har kommit med på kursen "Läs för mej, pappa!" som hålls den 29 november i ABF-huset. Där medverkar barnboksförfattaren Pija Lindenbaum, litteraturpedagogen Lisa Henriksson och David Ericsson som är långtradarchaufför och författare (jag har läst ett par av hans böcker) som föreläsare.
Det är en kurs där man ska få lära sig mer "om barns språkutveckling, läsförmåga och vilka böcker som passar barn i olika åldrar."
Bland annat Kommunal står som arrangör och syftet är att få män inom LO:s fackförbund att läsa mer böcker för sina barn.
Kan bli givande.

Inga kommentarer: